Samarbete för biologisk mångfald

HKScan Sverige har inlett ett samarbete med Svenskt Sigill med målet att följa upp den biologiska mångfalden på sina gårdar. 

HKScan Sverige har som mål att öka arealen som gynnar biologisk mångfald hos sina leverantörer, de svenska gårdarna, med 5 procent till 2030. Idag finns ingen etablerad standard som för mätning och uppföljning av den biologiska mångfalden i jordbrukslandskapet.

Fortsätt läsa ”Samarbete för biologisk mångfald”

Näringsinnehåll kopplas inte till hållbarhet

Forskarna vill att konsumenterna tittar på livsmedel mera ur ett helhetsperspektiv, där både näring, hälsa, kostnad, kulturell acceptans, tillgänglighet och miljöpåverkan tas med för att avgöra hur hållbart ett livsmedel är.

Två tredjedelar (66 procent) av konsumenterna nämner inte livsmedels näringsinnehåll som en del av en hållbar livsmedelskonsumtion. 

Fortsätt läsa ”Näringsinnehåll kopplas inte till hållbarhet”

God Jul & Gott Nytt År!

Nu stänger Kött & Chark nyhetsförmedlingen för i år. Ett stort tack till alla läsare, annonsörer och alla hårt arbetande producenter för året 2021. Tänk på att julskinka, köttbullar, prinskorv och syltor fortfarande ligger mycket högt upp på listan över vad svenskarna vill se på julbordet. När vi nu blickar framåt på 2022 är det med en from förhoppning om att samhället fortsätter resan mot att återgå till mera normala förhållanden. Branschen tar också sikte på det stora eventet Chark-SM som ska genomföras i slutet av oktober. Förberedelserna har redan satt igång och som tillverkare kan det vara värt är att redan nu börja fundera över vilka korvar, köttbullar, skinkor och annat man vill delta med i tävlingen där Sveriges bästa charkuterier utses. 

God Jul & Gott Nytt År!