HKScan satsar i Kristianstad

HKScan tänker investera 70 miljoner kronor i sitt grisslakteri i Kristianstad. Det är enligt bolaget en fortsättning på tidigare investeringar för att förbättra djuromsorg och livsmedelssäkerhet vid anläggningen. Denna satsning har fokus på början av slaktprocessen.

– Nu får vi en effektivare produktion och bättre arbetsmiljö och livsmedelssäkerhet. Investeringen ger också energibesparingar och minskad vattenförbrukning samt gör det lättare att få anläggningen certifierad för export till Kina, säger Sami Sivuranta, vice vd på HKScan.

Investeringen ingår också som en del i bolagets strategi att ta ansvar för hela värdekedjan, från gård till gaffel.

– HKScan är länken mellan 11 000 lokala svenska gårdar och miljontals konsumenter. Genom ansvar i hela värdekedjan gör vi det möjligt för konsumenten att njuta av hållbart och ansvarsfullt producerat kött idag och i generationer framöver. Med den här investeringen moderniserar vi för att ännu bättre kunna möta våra konsumenters förväntningar på hållbar produktion, säger Sofia Hyléen Toresson, VD på HKScan Sverige (bilden).