Styckningsschema med nya detaljer

Barbequetrenden har ökat intresset för nya styckningsdetaljer på kött. Svenskt Kött har därför tagit fram uppdaterade styckningsscheman med detaljer som spindelstek, St Louis-revben, broskkam, tomahawk och broskkam på gris.

– Styckningsdelarna är inspirerade av bbq-trenden i USA där de använder andra delar på djuret. Det innebär att vi kan utveckla våra styckningsscheman ännu mer, säger Elisabet Qvarford, vd på Svenskt Kött.

Ett av målen är att sätta in detaljerna i ett anatomiskt sammanhang för att det ska bli lättare att förstå deras egenskaper för tillagning och att vara resursmedveten. Enligt Elisabet Qvarford så är efterfrågan på Svenskt Kötts styckningsscheman stor från butiker, kockar och kökschefer. Svenskt Kötts styckningsscheman är framtagna i samarbete med köttexperten Eric Persson, Crossover Creative.

Styckningsschemana i storlek 70×100 cm finns att beställa på Svenskt Kötts webbplats.