Ny anläggning ska ge flyt åt Culinar

Fabrikschef Peter Åkesson. och verksamhetschefen Håkan Christensson. I förgrunden en ny robot som vänder varmfyllda flaskor.

Culinar och Kockens har byggt en ny och modern anläggning för tillverkning och förpackning av flytande smaksättare som såser, marinader, fonder, glazer i Fjälkinge utanför Kristianstad.  Investeringen ligger på 21 miljoner kronor och omfattar en helt ny huskropp på 500 kvadratmeter produktionsyta samt utrustning för tillverkning och packning.

– Vi har jobbat med flytande smaksättare i cirka tio år och särskilt de senaste åren har utvecklingen av dem varit mycket bra. Vi kände att vi höll på att växa ur vår befintliga anläggning och för två år sedan tog vår styrelse beslutet att bygga en ny, säger Håkan Christensson, verksamhetsansvarig på Culinar.

Med den nya anläggningen tredubblas produktionskapaciteten för flytande smaksättare samtidigt som Culinar breddar sitt erbjudande.

– Vi kommer nu att kunna erbjuda både fler produkter och förpackningslösningar, säger Håkan Christensson.

Invigningen skedde den 19 juni och deltog gjorde representanter från bland annat det lokala näringslivet samt kunder och leverantörer.

– Men det här är också en milstolpe för företaget internt och något som alla anställda kan samlas runt gemensamt.

Sex personer kommer att jobba vid den nya anläggningen, Culinar har cirka 150 anställda totalt. Omsättningen ligger på cirka 700 miljoner kronor.