Upprop för att stötta bönderna

Kött.jpg

Restaurangbranschen och flera organisationer går ut i ett gemensamt upprop för att öka efterfrågan på svenska råvaror. Detta på grund av sommarens torka som slagit hårt mot skördarna i hela landet. Genom att öka efterfrågan på det svenska köttet under hösten och vintern vill man korta köerna till slakterierna och stödja svenska bönder i den svåra situationen.

– För mig som kock och representant för restaurangbranschen är det extra viktigt att stötta svenska bönder. Ett bra sätt är att upphandla och fråga efter svenskt kött och svenska råvaror, frukt och grönt. Efterfrågan är viktig för en långsiktig livsmedelsproduktion i Sverige av produkter med hög kvalitet, säger Fredrik Eriksson, krögare på Långbro värdshus, restaurang Asplund och kreativ ledare för Restaurangakademien.

Bakom uppropet står följande av branschens aktörer och många av deras kunder: Fredrik Eriksson, Martin & Servera, Menigo,Svensk Cater, Fällmans Kött, Servicestyckarna, LRF, Svenskmärkning AB samt Svenskt Kött AB.