Ica bygger nytt centrum för e-handel

Foto: Jessica Gow/TT

Ica planerar att bygga ett nytt e-handelscenter i Malmö med lager på 50 000 kvadrat. Under tisdagen klubbade tekniska nämnden i Malmö igenom en markreservation i Tullstorp i nordöstra Malmö. Totalt cirka 900 jobb beräknas skapas, hälften på lagret och hälften med transporterna. Bygget väntas enligt ansökan stå klart 2021 och Ica berättar att satsningen är den del av en långsiktig plan för e-handel i storstadsregionerna.

– Vår e-handel växer och i Stockholm har vi nått så stora nivåer att det inte längre är effektivt att plocka i butikerna så då har vi byggt ett e-handelslager där. Och e-handeln fortsätter att växa i både Malmö och Göteborg, säger Ola Fernvall, presschef för Ica-gruppen.

Han tror att Ica inom ett år ska ha tagit ställning till om den reserverade tomten passar verksamheten. Han är dock tydlig med ambitionen att bygga ett e-handelslager någonstans i Malmö.