Innovationscentrum startas i Grythyttan

Ny mötesplats i Grythyttan. Bakre raden fr v: Markus Ekman, Grythyttan studentkår, Hannes Carlsson, Studenternas hus, Martin Sjöberg, Inkubera, Annalena Jernberg, KS ordf. Hällefors, Pialill Ring, Inkubera, Irén Lejegren, regionråd, Magnus Westling, doktorand.

Måltidens Hus i Grythyttan ska nu även bli en helt ny mötesplats för länets livsmedelskedja. Det blir möjligt tack vare att Region Örebro län och länets företagsinkubator, Inkubera, gemensamt satsar på att stärka idéutveckling som kan bli nya företag inom livsmedelsbranschen. Grythyttan Innovation & Start-up Hub riktar sig till studenter, idébärare, nyföretagare, stora och små redan etablerade företag som vill utveckla sig och sina innovationer inom livsmedelskedjan. Utvecklingen ska ske i samverkan med tvärvetenskapliga resurser och kompetenser på Örebro universitet och Restaurang och Hotellhögskolans Sense Lab. 

– Starten av denna innovativa miljö i Grythyttan är en viktig del i att förvekliga den handlingsplan som vi har tagit fram för en konkurrenskraftig livsmedelskedja i länet, säger Irén Lejegren, Regionråd (S). Satsningen ska bidra till att skapa en plattform för tillväxt, utveckling och samverkan för näringslivet inom livsmedelsområdet. För detta ändamål finns ingen bättre plats för en hub än Restaurang- och hotellhögskolan i Grythyttan.