Andersson & Tillman får nya ägare

Ulf Tillman

Kött-och charkföretaget Andersson & Tillman AB i Uppsala har gjort förändringar av sitt ägande. Grundaren Ulf Tillman går nu i pension, kvar som delägare blir kompanjonen Ola Nordström och som nya ägare tillkommer Uppsalaföretagarna Ulf Lindvall, Erik Bergström, Andreas Bergström och Gert Norling. Ulf Tillman grundade företaget 1996 tillsammans med kötthandlaren Christer Andersson, i samma koncern finns även slakteriföretaget Lövsta Kött AB. Bolagens produkter har sitt ursprung hos lokala uppfödare av nöt, gris och lamm. Företagen omsätter idag tillsammans ca 250 miljoner kronor.

– Det är med visst vemod jag nu lämnar företaget, det har varit en fantastisk tid. För all del med mycket hårt arbete, särskilt de första åren, men belönat av alla nöjda kunder och en stark tillväxt. Jag kommer att sakna alla i den lojala och yrkeskunniga personalen, som blivit mina vänner och fått mig att se fram emot varje ny arbetsdag. När jag nu lämnar över min andel av företaget till nya ägare, har det varit ett villkor från min sida att företaget förblir ägt av lokala entreprenörer och inte blir en filial under ett storföretag. Jag är därför mycket nöjd med den ägargrupp som tar över och önskar dem all framgång, säger Ulf Tillman.