Livsmedelspris för hållbarhetsarbete

Anna Richert, WWF, Agneta Påander, Orkla Foods, Åsa Domeij, Axfood och Margareta Renström, WWF

Hållbar Livsmedelskedja har tilldelats Livsmedelspriset 2018 – LivsmedelsFöreningens pris för inspirerande initiativ för att öka livsmedelsnäringens utveckling. I motiveringen står bland annat att ”Hållbar Livsmedelskedja får priset för att man på ett kraftfullt sätt samlar industrin, dagligvaruhandeln och WWF i ett exemplariskt samarbete för att skapa definitioner och målsättningar, utveckla konkreta verktyg och sätta en gemensam färdplan för en mer hållbar livsmedelskedja mot 2030.” Hållbar Livsmedelskedja startades 2015 av tio ledande svenska livsmedelsföretag och Världsnaturfonden för att adressera de stora hållbarhetsutmaningarna i livsmedelskedjan. 2018 har fyra nya företag tillkommit.

2018 års Livsmedelspris delades ut under banketten den 13 september på Livsmedelsdagarna i Tylösand. Priset har delats ut sedan 1964.