Nya färdigrätter lanseras i norr

Kött- och charkföretaget Nyhléns Hugosons kompletterar nu sitt färdigmatssortiment med nya enportionsrätter baserade på norrländska kött- och charkråvaror. På Nyhléns Hugosons har man märkt av en ökad efterfrågan på färdigmat och de nya rätterna tillverkas i företagets eget kök i Boden. Till att börja med handlar det om sex klassiska färdigrätter: bland annat Korv Stroganoff, köttbullar och pastarätter. Rätterna har lång hållbarhet och är enkla att värma i micron eller i ugnen.

– Efterfrågan på kvalitativ och färdiglagad mat ökar stadigt. Medvetna och upplysta konsumenter efterfrågar i högre utsträckning lokalproducerade produkter och med denna lansering av norrländska färdigrätter med rejäl vardagsmat möter vi dessa behov, säger Magnus Nilsson, vd på Nyhléns Hugosons.