Hygienlösningar går hem i USA

För fem månader sedan startade rengöringsföretaget Lagafors ett samarbete med amerikanska Birko Corporation. Nu är de tre första ordrarna i hamn och det innebär att Lagafors inträde på den amerikanska livsmedelsmarknaden nu är ett faktum.
– Genomslaget i USA har gått snabbare än vi vågade tro, nu har vi ”spräckt isen” och kan förvänta oss en bra utveckling de närmaste åren. Vi är övertygade om att våra gemensamma, automatiserade hygienlösningar kan skapa ett stort värde för den nordamerikanska livsmedels- och dryckesindustrin framöver, säger Martin Johansson, exportansvarig på Lagafors.
De två första leveranserna av företagets hygienlösningar går till ett företag i Columbus, Ohio, som producerar bacon i stor skala och till ett företag verksamt i fruktförädlingsbranschen beläget i Yakima, Washington. Den tredje ordern kommer från ett tekniskt universitet i Lubbock, Texas. Martin Johansson tror att just denna order öppnar oanade möjligheter på några års sikt då studenterna kan få med sig god kännedom om Lagafors ut i arbetslivet.

– Det kan ge oss många bra referenser och ingångar till livsmedelsindustrier runt om i USA i framtiden, säger han.