Nya hot om böter mot Lövsta Kött

Livsmedelsverket hotar åter Lövsta kött AB med böter för sina problem med hygienrutiner, skriver Upsala Nya Tidning.

Lövsta Kött AB har haft svårt att få bukt med sina hygienrutiner sedan 2017, bland annat med rengöring av redskap och att sterilisatorer inte höll rätt temperatur. I början av 2018 betalade företaget också ett bötesbelopp. Nu hänger återigen böteshotet över slakteriet och anledningen är än en gång slarv med rengöring av redskap. Vid en ny inspektion har det ännu en gång uppdagats att fyra av sterilisatorerna på linjen för nötköttskreatur inte höll tillräckligt hög temperatur. Eftersom företaget inte lyckats åtgärda problemet på ett hållbart sätt blir nu straffet i stället 10 000 kronor per vecka tills problemet är åtgärdat.

Lövsta kött AB har nu investerat i nya delar för sterilisatorerna ska hålla måttet, uppger vd Gustav Blomster till UNT.

– Vi har nu vidtagit åtgärder för att åtgärda problemet och sedan augusti fungerar utrustningen som den ska.