Svensk stjärnkrog ska bli bäst i Danmark

Mats Vollmer

Stjärnkrogen Vollmers i Malmö har som första svenska restaurang någonsin kvalificerat sig till att göra upp om titeln ”Årets ret med gris” i Danmark den 29 oktober. Tävlingen avgörs i år för sjätte gången och titeln går till den restaurang som tar fram årets bästa rätt med griskött som råvara. Mats och Ebbe Vollmers välrenommerade restaurang får här chansen att visa hur deras matlagning står sig i hård konkurrens från sina danska kollegor.

– Det är bra med skandinavisk konkurrens och att vi kan representera andra sidan sundet. Taktiken är att hålla samma nivå som vi har på vår tvåstjärniga Michelinrestaurang, vilket vi hoppas ska falla domarna i smaken, säger Søren Agger Hougaard som tillsammans med sina kollegor ska tävla för Vollmers.

Vinnaren belönas förutom äran även med 30 000 danska kronor. Tävlingen arrangeras av Landbrug & Födevarer som är Danmarks motsvarighet till svenska LRF.