Charkuterier skänktes till utsatta

Annika Altskär Chark-SM, Tuija Hiltunen RIA Partille, Ari Skov-Hansen Räddningsmissionen, Lillvor Stenberg Frälsningsarmén, Mikael Silvander Räddningsmissionen, Östen Sundell RIA Partille, Sven-Inge Karlsson Frälsningsarmén, Erik Berg RIA Lerum och Haris Hondo, Rise.

Chark-SM har skänkt ett ton av Sveriges bästa charkuterier till socialt utsatta människor i Göteborgsområdet. Charkuterierna var produkter som skickats in som bidrag till tävlingen. I fredags togs allt om hand av välgörenhetsorganisationerna Räddningsmissionen, Frälsningsarmén och Hela Människan.

– Den här gåvan betyder mycket för oss. Vi erbjuder mat på vårt café för hemlösa på Vasagatan, våra härbärgen och boenden för utsatta människor. Det är viktigt att få något extra gott att äta ibland, och nu kan vi bjuda på chark av fin kvalitet, säger Ari Skov-Hansen, logistikhandledare Räddningsmissionen.

Det som skänks äralltifrån smörgåspålägg, köttbullar och korvar, till lufttorkad skinka och rökta viltprodukter. Eftersom endast en del av charkuterierna går åt vid bedömningarna så blir det mycket över.
– Vi har gjort detta i många år nu och är så tacksamma öve att dessa organisationer kan hjälpa oss att ta tillvara på maten och ge vidare till dem som behöver det mest. Det känns extra bra i år då vi har hållbarhet som ett tema under Chark-SM, säger Annika Altskär, tävlingsansvarig på Chark-SM.