Svensk stjärnkrog tvåa i Danmark

Rickard Søderlund, Riccardo Spinelli och Søren Agger Hougaard tävlade för restaurang Vollmers i Danmark.

Stjärnkrogen Vollmers i Malmö har som första svenska restaurang någonsin deltagit i tävlingen ”Årets ret med gris” i Danmark. Titeln går till den restaurang som tar fram årets bästa rätt med griskött som råvara. Tävlingen avgjordes den 29 oktober i Köpenhamn och Vollmers knep en hedervärd andraplacering.

Rätten bestod av lågtempererad gris från Olingegård med grillad lök, lökpulver och blomsterkrasse som serverades tillsammans med pommes aligot, havgus och en rödvinssås med konfiterad schalottenlök och svål. Förutom äran belönades Vollmers med en prissumma på 15 000 DKK. Första platsen knep restaurang BARR från Köpenhamn och på tredje plats kom Falsled Kro från Falsled. Tävlingen arrangeras av Landbrug & Födevarer, Danmarks motsvarighet till svenska LRF.