Ny VD för Andersson & Tillman AB

Uppsalaföretaget Andersson & Tillman AB har rekryterat Dirk van der Krogt, 42 år, som ny VD efter Jesper Gunnarsson Berg som valt att återvända till sin hembygd Värmlan. Dirk van der Krogt kommer närmast från en tjänst som kategoriansvarig för ekologiskt kött och chark på Svenskt Butikskött AB, han var dessförinnan marknadsansvarig i föreningen Ekologiska Lantbrukarna i Sverige. Han har en civilekonomexamen från Erasmus-Universitetet i Rotterdam och har tjänstgjort som doktorand och lärare vid Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) och vid Högskolan i Dalarna.

– Dirk är en ung, men erfaren och dynamisk ledare med stor sakkunskap inom alla delar av koncernens verksamhet och är välkänd hos både våra kunder och många leverantörer. Valet ger de bästa förutsättningarna för att fortsätta den expansion som koncernen befinner sig i och göra våra varumärken ännu starkare, säger Ola Nordström, styrelseordförande och delägare i koncernen där även slakteriföretaget Lövsta Kött ingår.    

– Det är ett fantastiskt roligt jobb som jag nu med ödmjukhet och spänning ser fram emot; att vara delaktig i att utveckla en företagsgrupp med bästa rykte i branschen och med starka varumärken och duktiga medarbetare, säger Dirk van der Krogt som tillträder jobbet den 8 november.