Sara Lindvall ny vd på familjeföretaget

Lindvalls Chark i småländska Strömsnäsbruk har fått en ny vd. Det är fjärde generationens Lindvallare Sara som tillträdde posten den 12 oktober. Hon har jobbat på företaget i 20 år varav de sista tio som ekonomichef. 

– Jag älskar Lindvalls och alla våra fantastiska medarbetare och min vision är att vi tillsammans kan göra Lindvalls till den mest attraktiva arbetsplatsen i kommunen. Jag är så stolt över det som min familj har startat upp och som förvaltats fantastiskt under över tio år med externa ägare och vd:ar. Och med våra nya ägare, Scandza, i ryggen så ser framtiden inget annat än ljus ut, säger Sara Lindvall.
Jan Lindfors som varit vd i 1,5 år kommer att vara kvar inom Scandza och jobba nära Lindvalls och övriga företag inom koncernen med kommersiella frågor.
– Jag har haft förmånen att ha ett tätt samarbete med Jan Lindfors. Han har lärt mig väldigt mycket om vad som är viktigt som ledare men också mycket om mig själv. Jag vet att det är hårt arbete men också ett väldigt roligt jobb.
Lindvalls Chark AB har idag 130 anställda och 2018 beräknas omsättningen hamna på cirka 300 miljoner kronor.  Vid Chark-SM i början av november blev  företaget dubbla svenska mästare, i kategorin Milt Kryddade Korvar med produkten Viltkorv med prästost och kategorin Grillkorv, skinnfri med produkten Högrevskorv.