Lidls julskinka bäst i test

När Aftonbladet testpanel utsåg årets bästa julskinka var det överraskande den från Lidl som gick segrande ur striden. 23 olika julskinkor, alla gjorda av svenskt kött, rimmade eller färdigkokta fanns med i testet och det var den färdigkokta, utan svål från Svea lantkött som vann. Skinkan ligger i prisspannet 55–70 kronor kilot vilket är långt under prisnivån för många av konkurrenterna.
– Vi är otroligt stolta och naturligtvis extra glada över att få det här fina kvittot, säger Timo Hansio Inköpsdirektör på Lidl Sverige.
Motiveringen till årets bästa julskinka löd: ”En underbar julskinkekaraktär. Fyra av fem i juryn har den här som sin favorit och hyllar både konsistens och smak”

Testpanelen bestod av Stefan Ekengren, köksmästare restaurang Hantverket, Lotta Hovhammar, Svensk märkning, Christina Möller, filosofie hedersdoktor, Elisabet Qvarford, VD Svenskt kött och Lena Söderström, matjournalist, stylist och kokboksförfattare.

Lidl Sveriges öppnade 2003 och har idag 178 butiker i hela Sverige och cirka 4000 anställda. Huvudkontoret ligger i Solna och man två centrallager, ett i Halmstad och ett i Rosersberg. Under 2019 ska ett tredje centrallager i Örebro öppnas.