Stensåkra förstärker i toppen

Stensåkras vd Anders Starck välkomnar att företaget nu får en ny styrelseordförande.

Stensåkra Charkuteri & Deli i Vetlanda presenterar ett tungt nyförvärv när Bo L Jepson kliver in som styrelseordförande i företaget. Han har liknande uppdrag i flera expansiva bolag samt lång erfarenhet av corporate finance och management-frågor, bland annat från livsmedelsbranschen.

– Vi är oerhört glada över att ha Bo med oss. Utvecklingen går fort både för oss som företag och på livsmedelsmarknaden, vilket är både spännande och utmanande. Vi kommer att ha stor nytta av Bos kunskaper framöver, säger Stensåkras vd Anders Starck, som också är en av tre delägare.

Stensåkra tillverkar korvar med hög kötthalt, gjorda på närproducerat och i första hand färskt kött utan onödiga tillsatser. Försäljningskurvan har hela tiden pekat stadigt uppåt och sedan 2012 är man även etablerade i Stockholm och Mälardalen. Från och med april i år finns Stensåkras produkter lagerlagda hos ICA.

– Just nu rekryterar vi flera säljare över hela landet för att ge bästa möjliga stöd till alla butiker som säljer våra korvar. Dessutom lanserar vi en rad nyheter i sortimentet under våren 2019, fler än någonsin tidigare, säger Anders Starck.

Han understryker att Stensåkra ska fortsätta expandera, men i hållbar takt.

– Närheten till konsumenter och samarbetspartners är viktig för oss, och vår egen blandning av lekfullhet och professionalitet ska alltid vara kärnan i det vi gör även i framtiden.