Åter efter dödsolycka vid Pastejköket

2015 omkom en kvinna efter en arbetsplatsolycka vid det Atriaägda företaget Pastejköket i Tranås. Nu åtalas företagets chef för arbetsmiljöbrott och vållande till annans död. 

Det var den 20 oktober 2015 som olyckan inträffade. Kvinnan som var i 60-årsåldern fastnade i en maskin och klämdes fast med hals och huvud. Det ledde till så allvarliga kvävningsskador att hon avled två dagar senare. Chefen som var ansvarig för arbetsmiljön åtalas nu vid Eksjö tingsrätt. Enligt åtalet saknades det ett skydd på en del av den maskin som kvinnan jobbade vid, chefen ska även ha brustit i att göra en tillräckligt noggrann riskbedömning av maskinen. Chefen nekar till brott, men om åtalet leder till en fällande dom riskerar bolaget en företagsbot på två miljoner kronor för arbetsmiljöbrott. En lång rad vittnen är kallade till rättegången som beräknas ta två dagar i anspråk vid Eksjö tingsrätt.