Hälsingestintan och Taylors and Jones i samarbete

De båda företagen Hälsingestintan och Taylors and Jones har påbörjat ett samarbete för att leverera smaksatta, färdigkryddade köttfärser. Totalt tre olika färser lanserar i januari, salsicciasmaksatt fläskfärs, bolognesesmaksatt nötfärs samt husmansmaksatt blandfärs. 

Förpackningarna innehåller mindre kött än brukligt, 380 gram per förpackning, detta för att möta förändrade matvanor där konsumenten äter mindre portionsstorlekar men av högre kvalitet. Hållbarheten är på 15 dagar 

– I mötet med Taylors and Jones på en färskvarumässa uppstod idén där Hälsingestintans värdegrund om att vi äter mindre, men bättre kött från djur som levt ett värdigt liv passar utmärkt tillsammans med Taylors and Jones syn på kvalitetsråvara och ett genuint kötthantverk, säger Mats Markgren, vd på Hälsingestintan.

– Vi har sedan starten strävat efter att använda den bästa råvaran i vår tillverkning av färskkorv.  Tillsammans med Hälsingestintan har vi nu hittat rätt både vad gäller kvalitet och vår gemensamma syn på god djurhållning, säger Kerim Akkoc, produktionschef Taylors and Jones.