Slakteri i norr i konkurs

Falukorven av märket ToppChark är en av Bastuträsk Charkuteris lokalt mest kända produkter. 

Bastuträsk Charkuteri står just nu utan leverantör då slakteriet Burträskbygdens Kött har försatts i konkurs efter en tids osäkerhet.

– Det är beklagligt eftersom vi under de senaste åren försökt få slakteriet lönsamt utan att lyckas. Vi bryter nu kedjan av de fördelar närslaktade djur från lokala bönder medför, säger Johan Bellgran, vd för slakteriets huvudägare Bastuträsk Charkuteri AB till Norrbottens Affärer. 

Det var under 2015 som Burträskbygdens Kött klev in som huvudleverantör till Bastuträsk Charkuteri, en lösning som nu ser ut att vara på väg att upphöra. 

–Vi har nu inlett ett intensivt arbete med att hitta lösningar och har stort hopp om att finna lokalt slaktade djur för charkuteriets produktion. Vi har kompetent personal, en bra maskinpark och många kunder som förväntar sig att vi ska säkra fortsatt produktion. Den stora kundkrets vi har ska vi inte svika, säger Johan Bellgran.