HK Scan startar utbildning inom kött och chark

HK Scan har startat en helt ny utbildning i Kristianstad inom slakt och styckning tillsammans med utbildningsföretaget Astar och Arbetsförmedlingen. 

Totalt har 29 av 80 sökande valts ut och de ska nu få lära sig hur arbetet går till på ett slakteri, både teoretisk och praktiskt. Utbildningen pågår fram till sommaren, därefter gör de praktik under sommaren och hösten på HK Scans anläggning. HK Scan har sedan tidigare ett samarbete med Arbetsförmedlingen och nu kliver Astar in och hjälper till med själva utbildningen.

– Genom samarbetet kan vi matcha rätt kandidater och utforma utbildningen så vi kan anställa duktig personal med bra och bred kompetens. Det finns få utbildningar till slaktare och styckare i nuläget vilket gör detta samarbete än viktigare, säger Mats Jönsson, HR Generalist på HK Scan till 24Kristianstad.

Behovet av kompetensförsörjning är stort inom kött- och charksektorn och även branschorganisationen Kött- och Charkföretagen (KCF) kommer under året att intensifiera arbetet för att bland annat möjliggöra flera utbildningar för branschen.