Korvfestival för femte gången

Företaget Per I Viken har utsetts till Årets Korvprofil, Claes Persson är ägare och vd.. 

Den 8 – 10 mars är det dags för den femte upplagan av Korvfestivalen. I år arrangeras den i nya lokaler på Münchenbryggeriet, på Södermalm i Stockholm. 

Årets festival har utökats med en extra dag för att få plats med fler besökare då fjolårets festival var slutsåld. I år deltar ett 40-tal både svenska och internationella utställare och branschföretag. Två nya programpunkter den här gången är Guidad korvtur och Korvprovning. På korvturen får besökarna följa med en av ledamöterna i Korvakademien runt festivalen, ta del av dennes specialkunskap och besöka några av utställarna. 

– En av våra ambitioner med festivalen är att sprida mera kunskaper om korven, men att samtidigt göra det på ett lättsamt sätt, säger Christina Möller, preses i Korvakademien som står bakom festivalen. 

Tillsammans med Münchenbryggeriet görs även en stor satsning på att utveckla

dryckesutbudet på festivalen för att passa till just korv. Arrangörerna kommer också att presentera vinnarna av Årets Korvprofil, Årets Korvkrog, Årets Festivalkorv och Årets tillbehör. Redan nu kan Kött & Chark berätta att Årets Korvkiosk blev Östermalms Korvspecialist i Stockholm och till Årets Korvprofil har Per I Viken utanför skånska Höganäs utsetts. 

Sponsorer till årets Korvfestival är Från Sverige, Svenskt Kött och LRF.