Vetlandaföretagare fick hederspris

Birgitta Starck, Stensåkra Charkuteri & Deli.

Birgitta Starck från Stensåkra Charkuteri & Deli fick ta emot Årets Hederspris när årets Korvfestival nyligen genomfördes. 

Korvfestivalen genomfördes för första gången under tre dagar. Festivalen huserade denna gång på Münchenbryggeriet på Södermalm, ett 40-tal utställare presenterade korv i alla dess former tillsammans med både klassiska och nya tillbehör. Årets festival fick dock en olycklig start på grund av ett flera timmar långt strömavbrott under fredagen.   

Landshövdingen i Stockholm, Sven-Erik Österberg, klippte invigningsbandet och festivalen gästades även av näringsminister Ibrahim Baylan, som tillsammans med Christina Möller, Preses i Korvakademien, delade ut årets Hederpris. Det gick den här gången till Birgitta Starck på Stensåkra Charkuteri & Deli i Vetlanda. I motiveringen stod bland annat: “I sanning en korvambassadör, korvhantverkare och korvindustrialist, som i åratal farit fram som en positiv korvvind genom landet. Mitt i livet gick denna energiska mänskliga kraft från att rostskyddslacka plåtdetaljer för bilindustrin till att göra tonvis med delikata korvar”.

Årets Utställarkorv blev Salsiccia Eldost från Andersson & Tillman och Årets Korvtillbehör blev Friterad surkål från gatuköksföretaget Krubberiet.