IFFA –mässa med ännu större ytor

Världens största mässa för köttbranschen, IFFA i Frankfurt, äger rum 4–9 maj, i år med ännu större ytor än tidigare. 

På IFFA presenteras nyheter och trender inom allt från slakt, styckning och förädling till förpackning, lagerhantering, transport, hygien och IT men även inom kryddor och tillsatser. Några huvudteman i år är digital utveckling, robotisering och automatik samt produktkvalitet och säkerhet. Årets mässa har utökats med en helt ny mässhall på 33 600 kvadratmeter särskilt ämnad för maskiner och utrustning. Arrangörerna har också gjort flera förändringar av mässområdet för att minska avstånden för besökarna och öka tillgängligheten mellan utställningshallarna. Cirka 60 000 besökare från 140 länder väntas komma till årets IFFA. 

En av utställarna är förpackningsföretaget Nemco som bland annat kommer att presentera sitt kompletta maskinprogram och den tyska tillverkaren Sealpacs senaste FlatSkin-lösning där själva förpackningen innehåller upp till 70 procent mindre plast och där paketet kan separeras och sorteras för fiber- och plastavfall.

Svenska Lagafors ställer ut på IFFA för femte gången i följd. I år kommer man bland annat att visa upp sitt rengöringssystem CCS och webbaserade lösningar för spårbarhet under städning. Det tyska teknologi- och maskinföretaget GEA presenterar den senaste versionen av sitt rökskåp CookStar som nu uppgraderats och som gör det möjligt att röka fler typer av produkter än tidigare.