Samgående inom certifiering

Från vänster Per E Davidson, styrelseordförande BMG TRADA Certifiering och ProSanitas Certifiering, Jacob Faergemand, vd för Bureau Veritas Norden, Charlotte Davidson, vd ProSanitas Certifiering, Anna Broekman, vd HS Certifiering, Mats Halling, styrelseordförande HS Certifiering.

Certifieringsföretagen HS Certifiering, Bureau Veritas Sverige och ProSanitas Certifiering går ihop. Det här är ett led i konsolideringen av den ackrediterade certifieringsbranschen inom livsmedel i Sverige.

– Vi har valt våra partners med omsorg, säger Charlotte Davidson, vd ProSanitas Certifiering. Bureau Veritas är världens ledande certifieringsföretag och HS Certifiering finns över hela landet och hela livsmedelskedjan. Tillsammans tillför vi svensk livsmedelsbransch kompetens, resurser och kundservice. 

Tillsammans med HS Certifierings vd Anna Broekman och Bureau Veritas Nordens vd Jacob Faergemand, ser Charlotte till kundnyttan och möjligheterna för svenska livsmedelsföretag att bli starkare inom kvalitet. 

-Bolagen kompletterar varandra, säger Anna Broekman, vd HS Certifiering som förvärvar aktierna i ProSanitas Certifiering. Genom förvärvet stärker vi vår position som stabil svensk leverantör av certifieringstjänster till nytta för kunder och aktörer i svensk livsmedelsnäring, leverantörskedjor och måltidsservice. 

HS Certifiering har sedan 2017 samarbete med Bureau Veritas. 

– Det är vårt mål att tillsammans med våra partners hjälpa företag både i Sverige och internationellt med rätt service i hela livsmedelskedjan, säger Jacob Faergemand, vd för Bureau Veritas Norden.