Mälarchark får ny ägare

Marie Larsson lämnar över stafettpinnen

MälarChark AB i Eskilstuna har fått en ny ägare. Marie Larsson har nu ämnat över rodret till Andreas Gisselfeldt.

Sedan slutet av 90-talet har Marie Larsson (tidigare Pettersson) drivit Eskilstunaföretaget MälarChark. Under hennes ledning har företaget vuxit och etablerat sig som betydande producent av kvalitetschark, såväl ekologisk som konventionell.

— Det har varit en rolig och intressant tid, men den har också kantats av stora utmaningar. De drömmar och visioner som jag hade när jag tog över företaget av pappa har jag dock kunnat förverkliga. Det känns tryggt att lämna över till Andreas som känner företaget och våra kunder väl, säger Marie Larsson.

Dottern till Marie, Hanna Larsson, som arbetat aktivt inom företaget i fyra år, har valt att ta sig an en ny utmaning och startar ett eget bolag i en annan bransch. Den nya vd:n Andreas Gisselfeldt har varit i bolaget sedan 2001 och har sedan fem år tillbaka varit produktionschef.

— Det känns jättebra och spännande att få den här möjligheten. MälarChark är ett mycket fint företag med många starka värden och stor potential, säger Andreas.