Styckmästare Benny Årets Butcher

Benny Granqvist

HK Scans egen styckmästare Benny Granqvist blev i fredags utsedd till vinnare av utmärkelsen The Butcher Prize som delades ut för första gången. 

Priset har skapats av Lively Wines och Schwarz Wein för att lyfta yrkespersoner och företag som arbetar med kött och samtidigt främjar en mer hållbar köttkonsumtion. Juryn skriver i sin motivering att Benny Granqvist är “en otroligt värdig vinnare av priset. Han når ut med sin kunskap till många, hjälper en stor industri att kännas mer mänsklig och kan med sin enorma passion fortsätta att inspirera och förhoppningsvis sprida sin kunskap till både restauranger, butiker och privatpersoner.”

Benny Granqvist håller regelbundet i utbildningar och besöker mässor och butiker där han bjuder på sin kunskap. Han är ett välkänt namn inom restaurangvärlden, vilket lett till att han har fått uppdraget att handplocka och välja ut styckdetaljer till några av landets främsta köttrestauranger. Han har även varit delaktig i arbetet bakom HKScans stora digitala köttguide som innehåller kunskap om både styckdetaljer, djurslag och tillagning. Han har även varit engagerad i arbetet med ”Styckmästarens utvalda” och valt ut rätt styckdetaljer av nöt och lamm. Produktserien, som finns hos ICA, Coop, Axfood och Bergendahls, 

Juryn till The Butcher Prize bestod av krögaren och kändiskocken Christian Hellberg. matjournalisten Tove Oscarsson Henckel och Henning Kvick, köttkunnig färskvaruspecialist hos grossisten Menigo.