Hälsingestintan i konkurs

Britt-Marie Stegs

Företaget Hälsingestintan i Järvsö har gått i konkurs. Det skriver grundaren Britt-Marie Stegs på sociala medier.

Hälsingestintan har drivit konceptet att med ett mobilt slakteri komma direkt hem till bonden för att djuren ska slippa stressiga transporter. Slakteriet väckte stor uppmärksamhet i Sverige när det lanserades 2014 som Europas första mobila slakteri. Tanken var också att det skulle ge ett mer högkvalitativt och etiskt producerat kött. Köttet har transporterats till Hälsingestintans anläggning i Järvsö för mörning och styckning. De senasta åren har lönsamheten för Hälsingestintan varit mycket svag, 2017 visade företaget en förlust på nära 40 miljoner kronor. I år skulle Hälsingestintan ha firat 20-årsjubileum. 

– Vi har tvivlat ibland. Vi har upplevt en stelbenthet kring regler. Det har till exempel gällt våra kyltemperaturer vid transporter av helfall, sa Britt-Marie Stegs i ett uttalande 2017.