Atria vann prestigfyllt köttpris i Dublin

John Sashi-Nielsen

Atrias danska samarbetspartner JN Meat International tog hem segern i tävlingen World Steak Challenge i Dublin i somras. 

JN Meat International ställde upp med flera av Atrias nötköttsprodukter och tog hem segern för andra året i rad. Atrias vann det mest prestigefyllda priset i hela tävlingen för sin entrecote och utsågs även till bästa gräsutfodrade kött.  

– Vi är verkligen nöjda över priserna, kött med hög kvalitet och god smak är vår passion, sa John Sashi-Nielsen, ägare och grundare av JN Meat International efter tävlingen. 

Richie Wilson, som leder restaurangen Fire i Dublin, säger att den vinnande steken var så nära perfektion som man kan komma. Markku Hirvijärvi, exportdirektör på Atria, säger att segern betyder mycket för både Atria och deras producenter.

– Och förstås också för hela Finland, sa Hirvijärvi.

Tävlingen bedömdes av en expertpanel utifrån internationellt uppsatta kriterier av kött som uteseende, smak, doft, marmorering och färg. 25 länder deltog i årets tävling och djuren kom från 35 olika raser. 

– Det var en väldigt jämn tävling överlag,  men det finska vinnande bidraget hade en generös marmorering, det var extremt mört med en fin balans och en intensiv smak, sa Alan Franck, köttmästare från Sydafrika som var en av domarna.