Ny premiumköttbulle från Scan

Lagom till hösten lanserar Scan en ny premiumköttbulle med namnet ”Våra bästa köttbullar”.  

Kötthalten ligger på hela 98 procent och målsättningen har varit att skapa en känsla av hemlagat. Svensk nötbringa och sidfläsk, schalottenlök och rödvin är bärande ingredienser i produkten. För att uppnå bästa kvalitet valdes rena styckningsdetaljer ut och den slutgiltiga kombinationen landade i den lite magrare nötbringan blandat med det lite fetare sidfläsket. Till det har man tillsatt schalottenlök och rödvin för att ge en rund och fyllig smak. Till skillnad mot många andra köttbullar i färdigmatssortimentet har Scans ”Våra bästa köttbullar” tillagats på traditionellt stekbord, vilket ska ge en finare smak och en känsla av hemlagat.

– Våra finaste köttbullar är en hyllning till den goda smaken. Mitt tips är att steka köttbullarna gyllene i en klick smör för att ytterligare framhäva smak, textur och utseende. Mathantverk på några minuter är vardagslyx, säger Mathias Emilsson, Head Chef, Sommelier & Gastronomiskt ansvarig för HKScan Sverige.  

Med den nya produkten vill Scan stärka köttbullen som en av våra vardagsfavoriter och svensk matkultur. Produktnyheten vänder sig framför allt till den medvetna konsumenten som sätter svensk råvara och smak i första hand.