Per i Viken satsar på food truck

En food truck blir Claes Perssons nya försäljningskanal

Charkföretaget Per i Viken I Höganäs ska börja med försäljning i en food truck på hjul.

Tidigare i år öppnade Per i Viken korvbaren ”Fabriken” i Höganäs där produkter säljs från en stationär vagn med en lucka i väggen alldeles intill företagets charkanläggning. Idén började med att företaget vill göra något av sitt spill I produktionen och minska svinnet. Som en vidareutveckling av korvbaren ska man nu alltså även börja försäljning i en food truck på hjul

– När jag skulle starta Fabriken var tanken från början att det skulle vara en food truck, men det blev så dyrt att det blev ett hål i väggen i stället. Men drömmen har hela tiden funnits kvar, berättar Claes Persson, vd för Per i Viken för lokaltidningen Höganäs. 

Claes Persson äger Fabriken tillsammans med sina söner Anton och Felix.

Och nu har drömmen alltså blivit verklighet. En vagn har målats om och utrustats och döpts till Fabriken Roadtrip. Härfrån ska Fabrikens meny i mindre skala kunna rulla ut på Höganäs gator med omnejd. 

– Vi har ett koncept i Fabriken med vegetariskt, vårt korvkoncept och ångade bullar med asiatiska smaker. I food trucken så kommer vi att ha ett par produkter till att börja med, sedan får vi känna oss för om vi kan ha fler. Sedan kan det bli lite gästspel av olika kockar framöver, säger Claes Persson. 

Per i Viken startades ursprungligen 1926 av Ellen Persson. 1988 tog föräldrarna till dagens ägare Claes Persson över företaget och sedan 1999 är han ensam ägare.