Hugoson kan få pris för hållbarhet

Mikael Hugoson, ägare till Alviksgården, har blivit nominerad till Årets hållbarhetspris vid näringslivsgalan i Luleå. 

De tre nominerade är Andreas Lindström, vd för Lindströms transport, Anna Heikki, verksamhetsledare för Sömnadskollektivet och så då Mikael Hugoson, ägare till Alviksgården. Priset tilldelas det företag eller den verksamhet som arbetar strategiskt för hållbarhet och som visar handlingskraft i det konkreta genomförandet. I hållbarhet ingår långsiktighet, miljömässigt, socialt och ekonomiskt. Det kan ske genom socialt ansvarstagande, energieffektivisering och miljöinnovationer.

– Vad roligt. Det här är enligt mig den finaste kategorin man kan vara nominerad i så det känns extra kul. Just hållbarhet är något som vi jobbar med kontinuerligt och har gjort sedan jag kom till Norrbotten. Det är viktigt för mig och min fru att djuren har det bra och att vi gör det vi kan för miljön, säger Mikael Hugoson till Norrbottens Affärer.

Vinnaren utses på Gala Night, som är en del av Luleå Business Awards, den 18 oktober. Bakom priset står Ikea och bakom näringslivsgalan står Luleå Näringsliv.