Fåddman satsar i Mantorp

Kött- och charkföretaget Fåddman AB investerar i en helt ny produktionslinje i en av sina fabriker i småländska Mantorp med målet att börja producera nya och innovativa kött- och charkdelikatesser. 

– Detta är ett helt nytt segment för oss och den största investering och förändring av produktstrukturen vi gjort på många år. Det ligger helt rätt i tiden och i linje med den grundliga marknadsundersökning vi gjort för att kunna vara en intressant producent även för en marknad utanför Sveriges gränser, säger Andreas Bornmo, försäljning- och marknadschef för Fåddman AB. 

Den nya linjen kommer att kunna producera färdiga måltidslösningar inom segmenten förrätter och delikatesser. Fåddman AB ska även att öppna ett säljkontor i Danmark samt rekrytera en exportchef som kommer att stärka försäljningsorganisationen och i första hand hantera marknader som Tyskland, Danmark och Österrike där Fåddman redan har letter of intent-avtal med flera kunder för de nya delikatessprodukterna. Dessa har fått arbetsnamnet DeliLine och kommer att lanseras på den europeiska marknaden i början av november. Ett urval av de nya produkterna är yakiniku, carpaccio, vitello tonnato och rostbiff. 

Fåddman AB är ett familjeföretag med över 50 års erfarenhet inom produktion av kött och chark. Företaget har cirka 130 medarbetare, tre produktionsanläggningar och en årsomsättning på cirka 500 miljoner kronor. Det ägs och drivs i andra generationen av familjen Schempp.