Gourmet Food tar in nya delägare

Från vänster: Andreas Coci Philipsson, Marcus Kjellén och Stefan Bengtsson äger tillsammans Svenska Viltråvaror AB.

Kött- och viltföretaget Gourmet Food utökar sin verksamhet genom att ta in två nya delägare. 

De nya delägarna är Race Craft Holding AB och Aktiebolag Ålspånga Invest som ägs och drivs av Stefan Bengtsson och Marcus Kjellén och som tillsammans med Andreas Coci Philipsson även äger och driver Svenska Viltråvaror AB (SVR).

Gourmet Food har sedan tidigare tagit ett strategiskt beslut om att satsa på svenskt vilt och ett samarbete inleddes i somras med SVR som har sitt säte i Norrtälje där man producerar vilt för Stockholmsmarknaden. Med egna stora hägn och tätt samarbete med andra gårdar och jägare i Sörmland tar man fram färska detaljer året om.

– För oss är det glädjande att Stefan och Marcus ser en långsiktig utveckling tillsammans på Gourmet Food. Samarbetet med Svenska Viltråvaror var grunden till den djupare relationen, som nu innebär att vi blir fler i ägarfamiljen. Stefan och Marcus engagemang och kunskaper runt vilt kommer att stärka Gourmet Foods erbjudande. En spännande framtid står för dörren där vårt erbjudande inom vilt, i en föränderlig omvärld, är precis rätt i tiden, säger Oscar Uhrström, VD på Gourmet Food.

Gourmet Food har under 2019 gjort flera satsningar. Flytten i slutet på 2018 från Slakhusområdet till större moderna lokaler i Jordbro har möjliggjort en satsning på egen produktion där hängmörningen av nöt speciellt har slagit ut mycket väl i restaurang- och butiksledet! Utöver hängning sker även annan förädling av nöt, lamm och fläsk. Nästa steg i produktionen är öppen hantering av fisk.