Larsson ny vd för Dahlbergs slakteri

Magnus Larsson började på A.J. Dahlbergs slakteri 5 november.

A.J. Dahlberg Slakteri AB i Brålanda har rekryterat Magnus Larsson som ny vd. Han kommer från det tidigare Dalsjöfors Kött, där han var vd och nu närmast från KLS Ugglarps där han de senaste åren varit platschef vid samma anläggning i Dalsjöfors. 

– Totalt har jag varit i cirka 30 år på Dalsjöfors, direkt efter skolan och militärtjänsten så fick jag fast anställning, säger Magnus Larsson som började på det nya jobbet i Brålanda 5 november. 

Han efterträder nu Bo Rydlinger som sitter kvar som styrelseordförande och majoritetsägare i Dahlbergs slakteril.

– A.J. Dahlberg är ett slakteri i tillväxt och att kunna rekrytera Magnus med sin djupa kompetens, sitt nätverk och gedigna erfarenhet är den sista pusselbiten som säkrar framtiden för oss. Att vi tillsammans nu får möjlighet att hitta en samarbetsform och gemensam syn här på A.J är mycket tillfredsställande, säger Bo Rydlinger.

Magnus Larsson ser fram emot det nya uppdraget som vd. 

  • A.J. Dahlberg är inne i en expansiv och utvecklande fas och mycket påminner om resan vi en gång gjorde på Dalsjöfors och det gillar jag. Dahlbergs har en hängiven skara medarbetare med lång erfarenhet och hög kompetens. Med en väl fungerande slakt, en nybyggd styckningsanläggning och ökade volymer så känns det spännande att få vara del i en fortsatt utveckling av bolaget vars historia startade 1888. Efterfrågan på svenskt kött är stark och jag tror starkt på företaget och dess framtid. Och en gång slaktare, alltid slaktare…

Dahlbergs slakteri startades 1888 av Anders Johan Dahlberg, och ägs idag av DB Mat AB, det.är landets näst största privatägda slakteri. Företaget hade 2018 86 anställda och en omsättning på cirka 645 miljoner kronor.