Jämtlandsgården räddat av nyemission

Vd Stefan Zetterlund och produktionschefen Thomas Berglund Sundqvist kan nu fortsätta med sin verksamhet på Jämtlandsgården. 

Det krisande slakteriföretaget Jämtlandsgården har nu fått klartecken för fortsatt drift.

Jämtlandsgårdens slakteri höll i torsdags extrastämma för att informera om det tuffa ekonomiska läge bolaget befinner sig i och ge aktieägarna möjligheten att ta beslut om den fortsatta driften. Den  välbesökta stämman slutade med Jämtlandsgården fick enhälligt klartecken för fortsatt drift. De fyra aktieägarna Bob Persson, Bo Granqvist, Pelle Sallin och Bo Berg går sammanlagt in med 440 000 kronor i en nyemission och bolaget hoppas på ytterligare aktieteckning till ett värde av 250 000 kronor.

– Redan från start fanns ett mål om att hitta samarbete med Norge för att lösa avfallsfrågan, det har tagit tio år men nu är vi där. Det här ger oss bättre ekonomiska förutsättningar än någonsin tidigare i företagets historia, säger Bo Granqvist som även är styrelseledamot. 

Jämtlandsgården har under hösten i samarbete med Trångsviken Chark tagit fram egen falukorv som nu finns i några av länets ICA-butiker.
– Jämtlandsgården levererar klimatsmart kött, en stor del av det vi slaktar lämnar aldrig länet från gård till konsument. Den nya falukorven innehåller enbart kött från jämtländska gårdar. Grisköttet kommer från Görviksgrisen, jämtländskt hela vägen  och det är vi mycket stolta över, säger Stefan Zetterlund  som är vd för Jämtlandsgården.