Ny remlyft för livsmedelsindustrin

Skåneföretaget Nimo-KG:s lanserar en ny lyft med remdrift. Mer hygieniskt och enklare underhåll är några av fördelarna.

Nimo KG har konstruerat lyften efter förfrågningar från företag i flera olika branscher och länder.

– Hittills har vi sålt den nya lyften till företag inom produktion av sallad och chark, men den passar till all typ av produktion i livsmedelsindustrin där man framförallt drar fördelar av lyftens hygienaspekter, säger Martin Olsson, vd på Nimo-KG.

Nimo-KG levererar flera olika typer av lyftar som kan användas exempelvis inom charkindustrin. Lyftarna passar till olika delar av livsmedelsindustrins processer, då en produkt i en behållare ska lyftas och tömmas.Nären tysk tillverkare av processutrustning efterfrågade en lyft med remdrift utvecklade Nimo-KG den nya lyften SK 800 MKB.

Istället för kedja drivs lyften med remmar, något som har flera fördelar, men även kräver en mer komplicerad konstruktion. Just remmar leder till bättre hygien och enklare underhåll, de är lätta att rengöra, tål starka kemikalier och behöver varken smörjas eller sträckas.

– Remlyften passar företag med krävande produktionsprocesser och höga krav på hygien. Den tyska kunden hade sedan tidigare en remdriven lyft, men med stora tekniska problem. Vi är stolta över att nu ha tagit fram en ny driftssäker lösning åt dem.

Nimo-KG levererar skräddarsydda lösningar för intern produkthantering till kunder över hela världen.

– Vår starka sida är kundanpassningar. Behållarstorlekar, tömningshöjder och tillgängligt utrymme, är några av de förutsättningar som hela tiden varierar, så vi konstruerar varje maskin för sig själv. Detsamma gäller för den nya remlyften, säger Martin Olsson, vd på Nimo-KG.