Samarbete ska ge fler processlösningar

Scanvaegt Systems A/S och Marelec Food Technologies har startat ett strategiskt samarbete kring hård- och mjukvarulösningar för livsmedelsindustrin. Samarbetet ska ge ett utökat utbud av processlösningar.

Scanvaegt Systems och Marelec Food Technologies har under flera år haft ett samarbete kring vägningslösningar till den marina sektorn i Danmark. Med det nya samarbetet får kunderna tillgång till Scanvaegts och Marelecs kombinerade produktutbud och en leverantör med en sammanlagd erfarenhet på mer än 100 år inom hårdvara, industrimjukvara och service. Livsmedelsindustrin har ett allt ökande behov av automatisering – både när det gäller livsmedelssäkerhet, miljö och utgifter. Trenden med fler enpersonhushåll och mindre matspill speglar ett behov av kött-, fjärderfä- och fiskprodukter samt växtbaserade proteinprodukter i flera varianter och portionsstorlekar än idag.

– Vi ser nu fram emot att kunna erbjuda lösningar som uppfyller marknadens föränderliga behov till både våra direktkunder och konsumenter i Danmark, Norge, Sverige, Tyskland, Finland och Österrike. Samtidigt ser vi fram emot att anställa fler medarbetare redan under 2020, säger Jan Elgaard, vd på Scanvaegt Systems.

Marelec är ett familjeägt belgiskt företag som funnits på marknaden sedan 1983. Företaget har distributörer i 65 länder och tillverkar portion cutters, graders, industri-, marina och flowvågar samt egenutvecklad produktionsstyrningsmjukvara.

– Vi ser en rad likheter mellan Marelec och Scanvaegt. De har ungefär samma storlek som vi och samma professionella tillgång till kunderna. Scanvaegt kan öppna upp den skandinaviska marknaden för oss och har ett välutvecklat servicenätverk i hela Europa som kan ge en extra dimension till vårt produktsortiment, säger vd och delägaren Piet Rommelaere.

Scanvaegt Systems utvecklar, producerar, säljer och servar industrivågar och vägningssystem, portion cutters, sorteringssystem, multiheadweighers, etikettlösningar, checkweighers, metalldetektorer och röntgenutrustningar samt tillhörande IT-system och spårningslösningar. Företaget har 220 medarbetare, och har sitt huvudkontor i Århus, försäljnings- och servicenätverk i Danmark, dotterbolag i Norge, Sverige, Tyskland och Polen samt återförsäljare i en rad andra länder. Scanvaegt Systems ägs av danska Grundtvig Invest A/S.