Ny affär ska säkra tillgången på råvara

Signal & Andersson Charkuterifabrik AB blir delägare i A.J. Dahlberg Slakteri AB i Brålanda. 

Med det nya samarbetet vill A.J. Dahlberg slakteri och Signal & Andersson satsa långsiktigt och ta nästa steg i företagens utveckling. Ett av huvudskälen med affären är att säkerställa tillgång och efterfrågan på den köttråvara som används i produktionen. Båda bolagen kommer att fortsätta utvecklingen av sina sortiment för att kunna erbjuda produkter både under egna varumärken och butikerna egna märkesvaror. Delägarskapet knyter samman hela ledet från primärproduktion till slutkund. 

– För oss kommer denna affär som ett naturligt steg i vår utveckling. Som ett svenskt familjeföretag värnar vi om Sveriges livsmedelsproduktion och med delägarskapet i A.J.Dahlbergs får vi ett närmare samarbete genom hela råvarukedjan, säger Sven-Olof Larsson, vd för Signal & Andersson.

– Vi vill komma närmare slutkunden och få ökad förståelse för hur vi kan förädla våra produkter, det är väldigt motiverande att få med oss Signal & Andersson på denna resa,säger Magnus Larsson, vd för A.J. Dahlberg Slakteri. 

Signal & Andersson Charkuterifabrik är ett familjeföretag i femte generationen med ursprung i Stora Saluhallen i Göteborg. Företaget har 100 medarbetare och tillverkar cirka 8 000 ton charkuterivaror i en modern produktionsanläggning i Göteborg.

A.J. Dahlberg Slakteri i Brålanda etablerades redan 1888 och har de senaste åren investerat stort för att bli en ledande aktör när det gäller kött från västra och södra Sverige. Företaget producerar 22 000 ton per år och sysselsätter 120 personer.