Korvgrillarfilm online i coronatider

Petterssons Charkuteri i Boden har tagit fram en korvgrillarfilm för alla som sitter hemma, men ändå vill njuta av en lägereld på annorlunda vis.

Vårvintern är för många den bästa tiden på hela året, att vistas utomhus och grilla korv med vänner är i vanliga fall en populär aktivitet. Men på grund av corona sitter nu tusentals människor isolerade och längtar ut i naturen. Därför har Petterssons Charkuteri tagit fram en korvgrillarfilm där tittarna kan se sex olika korvar grillas över en lägereld online.

– Vi vet att det är många som sitter hemma och längtar ut så vi ville göra något för dem. Visst är det lite speciellt med Petterssons korv grillad över en lägereld. Naturen är också vackrare i verkligheten än på film, men vi hoppas att lite stekt korv och en stor skärm med vår korvgrillarfilm ska skänka lite hopp och god stämning i tillvaron, säger Mattias Westberg, korvfabrikör vid Petterssons Charkuteri.

Filmen är inspelad vid Lule älv i Jokkmokk och är 60 minuter lång. Filmen innehåller sex olika korvar som grillas och varje korv har ett eget avsnitt. De korvar som grillas är Petterssons Klassisk Falukorv, Petterssons Ost & bacon, Petterssons Spiralkorv, Petterssons Färskkorv Västerbottensost, Petterssons Parisare och Petterssons Enrisrökt Falukorv. Filmerna finns att se på Petterssons Charkuteris YouTube- kanal.

– Vi hoppas att många får möjlighet njuta av vår korvgrillarfilm och att den blir en lika stor succé som den klassiska brasvideon. Vi kommer även att kontakta några äldreboenden i Norrbotten för att erbjuda korvleverans om det vill njuta lite av vår korv till filmvisningen, säger Mattias Westberg.

//

Kort om Petterssons Charkuteri:

Petterssons Charkuteri startades 1933 i liten skala. Företaget producerar korv, skinkor, pålägg och delikatesser i små partier av svenskt kött utan onödiga tillsatser. Produkterna röks på äkta alspån, gran och björk direkt i fabriken och råvarorna kommer från utvalda gårdar i Norrbotten och Upplandsslätten. Sedan slutet av 90-talet finns charkuteriet i Boden och ägs idag av Mattias Westberg (son till Sam Pettersson och barnbarn till grundaren Bror Axel Pettersson) och Niklas Henriksson.