Meetab i Linköping får nya ägare

Linköpingsföretaget Meet i Linköping AB byter ägare och ledning. Målet för de nya ägarna är att femdubbla omsättningen på fem år. 

Den tidigare huvudägaren och vd Tibet Ukus har valt att sälja sitt ägande i bolaget till minoritetsägare Gabi Hakim och bolaget Sebbe Group AB. Samtidigt med honom går investerarna Istappen Invest AB med Johan Öhrn och Michael Öhlund in i bolaget. Ny vd blir Marcus Andersson. Bolaget omsätter i dagsläget ca 100 miljoner kronor och de nya ägarnas vision är att bolaget inom fem år ska växa till över 500 miljoner. Det ska göras via ett stort fokus på att öka sin produkt av färdiggrillad kebab inom detaljhandeln samt växa inom befintlig kundgrupp primärt bestående av grossister inom fastfood och storkök. Tillväxten ska primärt ske genom organisk tillväxt inom befintligt produktsortiment men kan också innefatta en utökning av nuvarande produktsortiment tillsammans med förvärv. 

– Meetab är redan idag en av Sveriges modernaste kebabtillverkare med en fabrik som är state-of-the-art inom branschen med en hög grad av automatisering och produktionskapacitet. Bolaget har jobbat strikt efter FSSC 22000-certifieringen för att långsiktigt kunna bygga upp ett professionellt och starkt bolag för att kunna nå ut med kebaben till detaljhandeln. Med denna nya setup kommer bolaget vara rustat för att ta de sista steg som krävs för att uppnå en dominerande marknadsposition. Vi är övertygande om att vi ytterligare kan flytta in kebaben i folkhemmet och ge folket ett alternativ till fredags tacos, säger Marcus Andersson, ny vd för Meetab.

Meet i Linköping AB tillverkar kebabspett av nötkött, gyros och kyckling. För konsumentmarknaden tillverkar man färdiggrillade och skurna delikatesser i förpackningar om 2 kg eller 500 g.