Från Sverige prisar ursprungsmärkning

White Guide Green kartlägger och visar vägen till Sveriges mest hållbara matbutiker. I år är första gången ursprungsmärkningen Från Sverige samarbetspartner till White Guide Green. 

Från Sverige kommer också att dela ut ett särskilt pris för det initiativ som lyfter den egna ursprungsmärkningen på ett utmärkt sätt. Pristagare kan vara en person, en butik eller ett företag. Vinnaren kontaktas av Svenskmärkning AB inför White Guide Green 2020 som hålls den 31 augusti.

Inom White Guide Green finns även en kategori för Årets Hållbara Köttpris. Där nomineras tio butiker som tydligt arbetar med hållbarhetsfrågor kopplade till kött och chark och som inspirerar kunden att göra mer hållbara val av dessa kategorier. Följande butiker är nominerade:

#Minmatbutik Borlänge, Borlänge
Cajsa Warg Vasastan, Stockholm
Hemköp Avesta Skogsbo, Avesta
Hemköp Stockholm Hornstull, Stockholm
Ica Freijs Livsmedel, Lyrestad
Ica Kvantum Lidingö, Lidingö
Ica Kvantum Malmborgs Clemenstorget, Lund
Ica Kvantum Malmborgs Mobilia, Malmö
Ica Supermarket Torgkassen, Uppsala
Stora Coop Visby, Visby.