Tommy Ögren ny ordförande för Svenska Köttföretagen

Tommy Ögren

Svenska Köttföretagen har valt en styrelse och i samband med det utsett Tommy Ögren till ny ordförande. 

Tommy Ögren är bland annat ägare av Skövde slakteri och ersätter nu Johan Andersson på posten som ordförande efter tre år.

– Det känns hedrande och spännande att tillsammans med övriga styrelsen få leda utvecklingsarbetet inom vår bransch. Köttbranschen står idag inför stora utmaningar där Svenska Köttföretagen spelar en viktig roll för att fortsätta stärka en hållbar produktion samt förutsättningarna för svenskt nöt-, gris- och lammkött, säger Tommy Ögren i en kommentar.

Tommy Ögren har en mycket lång erfarenhet inom köttbranschen. Han har tidigare bland annat startat och är ägare av Skövde Slakteri som är en del av Ögrengruppen, med välkända varumärken som Gudruns, Sohlbergs och Mårtenssons.

Svenska Köttföretagen är ett bransch- och utvecklingsbolag som ägs av de största slakterierna i Sverige. Bolaget bildades i november 2015 och vd för bolaget är Hans Agné. Man levererar bland annat semin, livdjur och branschrådgivning och målet med verksamheten är att vända trenden för svensk köttproduktion.Huvudkontoret ligger i Skövde, bolaget omsätter cirka 170 milj och har cirka 25 anställda.

Vd för Skövde slakteri är idag Stefan Kylén.