Siljans Chark startar samarbete med KLS

Siljans Charks anläggning i Ickholmen

Efter den hotande konkursen inleder Siljans Chark nu ett samarbete med KLS Ugglarps.

KLS kommer därmed att vara den part som erbjuder samarbete med bönder i Dalarna, Hälsingland, Gästrikland, Medelpad, Jämtland, Uppland och Västmanland kring inköp av djur till Siljans Chark. De nötdjur, grisar och lamm som köps in av KLS kommer att slaktas vid Siljans Charks KRAV-godkända slakteri i Ickholmen. Råvara som ska användas till lokalproducerad mat går sedan vidare till Siljans Charks charkfabrik i Mora.

– Vi är mycket glada över att få möjligheten att samarbeta med den ledande aktören i Sverige. KLS Ugglarps långsiktighet och stora branscherfarenhet tillsammans med vårt fokus på lokalproducerad mat från lokala uppfödare ger oss förutsättningar för ett långsiktigt och fruktbart samarbete. Det ger oss också möjlighet att ytterligare stärka vår relation till våra lokala djuruppfödare, som spelar en avgörande roll både för vår lokala matproduktion och för en levande landsbygd med öppna landskap, säger Pär Nilsson, en av Siljans Charks nya ägare.

– Vi inom KLS Ugglarps ser fram emot möjligheterna som kommer i samarbetet med Siljans Chark, regionens starkaste varumärke inom lokalproducerad mat. Vårt fokus ligger på att stärka svenskt kött och vi tycker att det är viktigt att det finns möjlighet att producera i hela landet. Vi kommer att göra allt vi kan för att stödja och utveckla primärproduktionen och slakteriverksamheten i regionen, säger Jonas Tunestål, vd för KLS Ugglarps.