Ny wellpappbox för fryst och kylt

Förpackningsföretaget Smurfit Kappa har lanserat en innovativ, hållbar ny förpackning som håller frysta och kylda livsmedel färska genom hela leveranskedjan.

Smurfit Kappa kontaktades av Patani Global Food B.V., en global leverantör av färska och frysta livsmedel för restaurangbranschen, bland annat grönsaker, kött och fisk. Patani Global Food fraktar med hjälp av EPS-lådor (frigolit) gods från Amsterdam till hela världen, inklusive Antillerna i Karibien. Den ökade mängden skräp som spolades upp på regionens idylliska stränder har emellertid lett till ett framtida förbud mot plastavfall, och företaget ville därför ta fram en alternativ lösning som inte skadar miljön. Merparten av de befintliga temperaturreglerande förpackningslösningarna för livsmedel på marknaden är beroende av EPS på grund av materialets isolerande egenskaper. Smurfit Kappas Thermo Box till 100 procent återvinningsbar. Förpackningen erbjuder också större flexibilitet än EPS eftersom den kan lagras platt, vilket minskar lagerkostnaderna. Olika storlekar kan skapas med enkelhet och wellpappmaterialet ger goda tryckmöjligheter för reklambudskap.

Produkten är det senaste tillskottet i Smurfit Kappas produktportfölj inom Better Planet Packaging, som innehåller flera populära ersättningsprodukter för engångsplast. Initiativet lanserades 2018 och syftar till att minska förpackningsavfall genom design, forskning och utveckling samt god branschexpertis.