Svenskmärkning kan bli årets leverantör

Teamet på Svenskmärkning AB är nominerade till Årets leverantör vid Dagligvarugalan 2020. Ursprungsmärkningen lanserades den 20 april 2016

Alla finalister i den tolfte Dagligvarugalan är nu utsedda. I kategorin Årets Leverantör nominerades Svenskmärkning AB, med den frivilliga ursprungsmärkningen Från Sverige.

Totalt har 60 kandidater valts ut i 20 olika klasser. Motiveringen till Svenskmärknings nominering lyder: ”Svenskmärkning har på ett förnämligt sätt arbetat med att lyfta fram matlandet Sverige på hemmaplan. Genom ett starkt samarbete i butik med fokus på kommunikation har Svenskmärkning lyft Från Sverige-märket och ökat medvetenheten om alla de mervärden som det medför – vilket i slutändan gynnar hela värdekedjan.”

— Detta är en nominering till alla oss som varje dag jobbar för och med svenskproducerat — producenter, företag och butiker — och som vill göra det enkelt för konsumenten att göra medvetna val av svenskproducerade produkter när de handlar, säger Maria Forshufvud, vd Svenskmärkning AB.

Andra nomineringar till Dagligvarugalan: 

Årets Kött- & Charkuteriavdelning

Ica Kvantum Flygfyren, Norrtälje.

Stora Coop Flygstaden, Eslöv.

Coop Daglivs, Stockholm.

Årets Butik:

Ica Kvantum Skellefteå.

Stora Coop Varberg.

Ica Toppen, Höllviken.

Årets Hållbarhetsinitiativ

Axfoundation – Framtidens mat.

Forskarteamet Fredrik Wikström & Helén Williams.

Ekotipset.

Årets Matinspiration

Matkomfort.

Ica Supermarket Almö Livs, Myggenäs.

Hammarströms Fisk.

Vinnarna utses  8 oktober i en digital prisutdelning ledd av Tina Nordström. Dagligvarugalan arrangeras av tidningen Fri Köpenskap.