Ica Kvantum Flygfyren bäst på kött och chark

Ica Kvantum Flygfyren har Sveriges bästa kött- och charkavdelning, det stod klart när Dagligvarugalan avgjordes igår kväll. 

20 vinnare korades när vardagshjältarna inom dagligvaruhandeln hyllades på Dagligvarugalan. Ica Kvantum Flygfyren blev vinnare av Årets Kött- och charkavdelning och motiveringen löd: ”Butiken har en smakfull presentation i sina diskar och kunnig personal bakom dem. Avdelningen håller hög kvalitet både när det gäller packade produkter och manuell försäljning. Butiken har också med starkt engagemang satsat på lokala leverantörer. Ett stort mervärde skapas när man i samarbete med dessa arrangerar resor ”från hage till mage”. Det ger kunderna en förhöjd upplevelse och en känsla för matens ursprung.”

Ica Kvantum Flygfyren har en omsättning på cirka 550 miljoner och cirka 150 anställda. 

Årets Butik blev Ica Kvantum Toppen i skånska Höllviken. Där löd juryns motivering: ”Årets butik har under flera år utvecklat sig i en riktning framåt. Inte bara i omsättning utan också tagit framtidsorienterade initiativ som satt avtryck på sin marknad. Med en serviceinriktad personal har man med kreativitet, proaktivitet och kundfokus utvecklat butiken till något mycket mer för sina kunder. Med stark övertygelse och hög prioritet på matinspiration och kundens välbefinnande känner sig kunden alltid välkommen. 

Årets digitialiserade butik blev Ica Kvantum Landvetter vinnare av Årets Hållbarhetsinitiativ blev Axfoundation, framtidens mat.