Pärsons skivor blir grönare

Pärsons utökar produktfamiljen och blir grönare. Under oktober lanseras en rad nyheter inom det vegetariska sortimentet. 

Pärsons är idag marknadsledare på vegetarisk smörgåsmat och under åren har sortimentet kontinuerligt utvecklats med fler gröna produkter med växtbaserad proteinbas. Nu breddas portföljen med fler produkter, nya smaker och helt veganska alternativ.

– Vi ser en stark tillväxt för vårt vegetariska sortiment och vill erbjuda konsumenterna nya smaker och produkter. Det känns väldigt roligt att komma med dom här nyheterna som gör att vi får ett bredare, grönare, mer spännande och smakrikare erbjudande, säger Matilda Halléhn, kategorichef för Pärsons vegetariska sortiment.

Pärsons vegoskivor lanserades redan under 2016. Utbudet av vegetariska smörgåspålägg var vid den tiden väldigt litet. Men genom produktutveckling och med olika växtbaserade råvaror som huvudingrediens har det vegetariska sortimentet inom Pärsons sakta men säkert fram. Flera olika smaker har tagits fram och det vegetariska sortimentet har utöktas med produkter som stekkorv, middagskorv och ett antal julprodukter.

Nyheterna för Pärsons plånboksprodukter under hösten är: vegoskivor pastrami, tärnad vegotopping, vegobullar och vegobiffar för pasta, grillspett, wraps och vegetariska burgare, bägge med gul ärta som proteinbas. Pärsons ägs av HKScan.